top of page

המדריך המדוייק להשכרת הנכס שלכם :

  • Writer: Landlord
    Landlord
  • Jul 12, 2019
  • 10 min read

Updated: Sep 10, 2019

חוזה להשכרת דירה

חוזה לטובת בעל הנכס

חוזה לטובת בעל הנכס

property rental agreement

מדריך כונס נכסים



שלום רב

לאחר מאמצים רבים ולבטח מאמץ לקחת משכנתא ואו שיפוץ נרחב כעת יש לכם דירה להשקעה וכעת עומד לנגד עיניכם הרצון להשכיר את הדירה שהיא כנראה הנכס בין היקרים שברשותכם אני מאמין כי ברצונכם להמשיך לחיות במקביל להשכרת הנכס ברוגע ועם כמה שפחות דאגות, עמלתי על מדריך זה כדי לעזור לך להימנע מטעויות נפוצות ודברים שלמדתי על בשרי אשר עלו לי לא מעט בלילות ללא שינה ובלא מעט ערך כספי או זמן יקר.

המטרה היא להקנות לך המשקיע החדש או הותיק תוואי מובנה בתהליך על מנת לעשות סדר בשלבים לפיהם מומלץ לנהוג בכדי שהחוויה הכוללת אשר מתחילה בפרסום הדירה להשכרה , הכנת הדירה להצגה לשוכרים הפוטנציאליים , בחירת השוכר , משא ומתן והסכמה על התנאים , חתימת חוזה ולקיחת ערבויות וכו' וכו'. כמו כן ניתן דגש על סיום תקופת השכירות והחזרת הדירה במצב תקין שהיא נקייה מחובות. לאחר קריאת המדריך יובהרו נקודות אשר בנקודת ההתחלה נראות לא ברורות או אפילו מרתיעות אנשים אשר חוששים להשכיר נכס ונבין שאם עובדים בשיטה סיסטמתית זו מורידים משמעותית את החשיפה לסיכונים השונים ובעצם בתור בעלי נכס אנו מבטחים את עצמנו בצורה טובה למדי ויובהרו נקודות כגון מהי האחריות המוטלת על בעלים של דירה והיחסים מול השוכרים במהלך תקופת השכירות.

בסוף המדריך צירפתי לינק לחוזה מומלץ לבעלי נכסים אשר שיפרתי והוספתי נקודות חשובות שעלו במהלך השנים אשר יעזרו לכם להגן על עצמכם ועל הנכס שלכם, המחיר של החוזה זניח לעומת ההגנה והיתרונות שהוא יקנה לכם במהלך השנים בתור בעלי הנכס. המלצתי כמובן להיעזר בנוסף בשירות מקצועי של עורך דין כדי לבצע התאמות ושינויים בחוזה זה כמו בכל מסמך משפטי אחר ואין לראות בחוזה זה כתחליף לייעוץ משפטי פרטני.




פרק א : פרסום הדירה

לשרותינו כלים חינמיים לפרסום הדירה כגון Facebook marketplace קבוצות הפייסבוק דירות מפה לאוזן בערים השונות יד2 Madlan וכו' , בנוסף ישנה האפשרות לייצר בעלות נמוכה (כ100 ש"ח) שלט להשכרה עם מספר הטלפון בכדי לתלות על הדירה – רצוי לציין כי כלים אלו מתאימים בעיקר אם יש לכם זמן להראות את הנכס ואם הוא נמצא בעיר בו אתם מתגוררים. לפי דעתי במידה ואתם מראים את הדירה בעצמכם רצוי לפרסם בכל הכלים יחדיו. טיפ קטן – במיוחד בימים אלו אשר מחאת הדיור מחריפה והמחירים נוסקים ישנם אנשים במיוחד בפלטפורמת הפייסבוק אשר ינסו להרוס את המודעה ולהגיד שהמחיר מופרז גם אם הוא לא, אני ממליץ להעלות מודעה אפשר עם מספר טלפון בלי לפרט את המחיר בפומבי או לחלופין לנעול את הפוסט לתגובות ופשוט להקפיץ אותו כל כמה ימים עם תגובה של נקודה (.) כך המודעה תתפרסם אך נחסכו התגובות הלא נעימות. רצוי לתת כמה שיותר פרטים חיוביים על הדירה בפורמט המודעה כדי למשוך שוכרים פוטנציאליים.

במידה ואין באמצעותכם יכולת לפרסם את הדירה בכוחות עצמכם ניתן לשקול אלטרנטיבה אחרת של שכירת שירותי תיווך בתשלום (בדרך כלל חודש שכירות + מע"מ) או כל הסדר אחר שתגיעו עם המתווך. ב2018 עבר חוק שמזמין שירותי התיווך הוא זה שנושא בעמלה למתווך – והחוק הזה נופל בתחום לא ברור כאשר חושבים עליו לעומק. המתווך בסופו של דבר יכול גם לחסוך לכם כסף מכיוון שהוא חוסך לכם את כל הנסיעות להראות את הנכס או יציאה מוקדם מהעבודה ובעצם הוא מהווה סוג של סינון ראשוני לדרישותיך כמשכיר ובעל הנכס , ולבסוף לאפשר לך לבחור מבין 2-3 שוכרים פוטנציאליים. כיצד לבחור את השוכרים ? כיצד לבחור את המתווך? בפרק הבא.




פרק ב: בחירת מתווך \ שוכר והצגת הדירה מתווך טוב ידע לעבוד בשבילך , כדי שיעבוד בשבילך נכון ויהווה כלי עזר יעיל צריך לסכם את כל התנאים מראש כלומר : לכל נכס יש מחיר שוק ראלי , הרי גם ללא המתווך במידה ונוריד את עלות ההשכרה נניח ב500 שקל נקבל משמעותית יותר הצעות ממחיר השוק מכיוון שיהיו יותר מעוניינים, ולכן חשוב לסכם עם המתווך על מחיר אשר ממנו לא תרדו למרות שזה ידרוש ממנו מאמץ מסוים, בנוסף במידה ואתם חושבים לתת בלעדיות הגבילו זאת בזמן למשל שבועיים. כדי לבחור את המתווך הנכון מומלץ לקבל המלצות ולא להסס לעשות סקר שוק קצר ולהשקיע באיתור מתווך טוב אשר יכולותיו לשכנע את השוכרים להסכים לתנאים אותם תדרוש ובעיקר לגובה שכר הדירה.


הכנת הדירה להשכרה הינו שלב קריטי אשר מומלץ לא להזניח אותו ולהשקיע כסף ומאמצים במסגרת המגבלות כדי למקסם את נראות הדירה – אל תזניח את הדירה , במידה ודרושה שיפוץ השקע בשיפוץ אשר יחסוך לך נזקים עתידים. בדוק את מערכת החשמל עם חשמלאי , החלף מערכות מסוכנות תקן את דוד המים החמים , מנעולים וצבע את הדירה. דירה מתוחזקת תמנע סכסוכים עתידיים עם השוכר וגם תוכל לבוא בדרישה לשוכר להחזיר את הדירה באותו מצב. זכור כי כעת שהדירה ריקה יותר קל לבצע תיקונים ושיפוצים קלים מאשר בדירה גר דייר. אם תזניח את הדירה לא תקבל את שכר הדירה אותו אתה דורש ומוטב להשקיע כמה אלפי שקלים בשיפוץ ותיקון מאשר להפסיד אותם בכמה חודשי שכירות שהדירה תהיה ריקה ולא מושכרת.


בשלב הצגת הדירה במידה והנך מראה אותך בעצמך שים דגש בצורה סבלנית על מערכות הדירה ומה היא כוללת מבחינת מטלטלין אם בכלל , הסבר על הסביבה והאזור בצורה אדיבה והנח להם לסייר בדירה, ייתכן שתשמע כמה פעמים שחסר לכל מיני דיירים דברים בדירה אשר מבחינתם זה קריטי. נצל את הזמן לבצע מחקר לגבי עלויות של דרישות אלו למשל : מזגן , סורגים , תריסים , חלון מסוג מסוים , דוד שמש כדי לדעת לעתיד היכן כדאי להשקיע מבחינתך כדי להשביח את הדירה ולהעלות את הביקוש – פידבקים אלו הנם סופר חשובים גם במידה ואינך מתכוון להשקיע את הכספים כעת.




בחירת השוכרים :

יש כל מיני טיפוסים אשר שוכרים דירות, אנשים טובים וישרים , נודניקים , נוכלים שלא משלמים, הנדי מנס וכו' וכו' היחסים עם השוכר חשובים לך בתור בעל הנכס מכיוון שהם מקנים לך את השקט אותו אתה מחפש ויקבעו כיצד השנה הקרובה שלך תראה מבחינת שקט נפשי רצוי מבחינה אישית לעמוד על הפרמטרים הבאים : כמה אנשים הולכים לגור בדירה ? מהי מטרת השכירות? מגורים? תקופת השכירות? דמי השכירות? האם הם מסכימים לתשלומי המיסים? בעלי חיים? עישון בדירה? הגבלות רעש ויחסים נוחים עם השכנים., האם הם יכולים לספק את הביטחונות אותם אתם דורשים? מומלץ לברר היכן השוכרים עובדים ולבקש 3 תלושי שכר אחרונים ולשאול מיהם האנשים שיערבו עבורם? כמו כן מומלץ לבקש לדבר עם בעלי הבית הקודמים. את כל השלבים האלו מומלץ לעשות מבעוד מועד לפני חתימת החוזה. בנוסף מומלץ לבקש תמונה של תעודת הזהות של השוכרים והערבים שלהם + מספר חשבון בנק ולהריץ את הבדיקות הבאות :

לינקים לאתרים ללא תשלום לבדיקת יכולת השוכרים :

כמו כן כיום נכנס חוק חדש יחסית המאפשר לקבל תעודת זהות בנקאית (דירוג אשראי) בקשו מהשוכרים להנפיק לכם את דוח נתוני האשראי שלהם מאתר נתוני האשראי המרכזי

זכרו להגן על האינטרסים שלכם – הנך מפקיד נכס יקר בידיו של השוכר לזמן מוגבל! לא מאפשרים לדייר לקבל מפתח לפני שמבררים ועושים את כל הבדיקות כראוי בדיוק כמו שבנק אינו נותן הלוואה ללא בירור מעמיק על הלווה ובלי ערבויות.

ארכז שוב את הנקודות החשובות אשר רובן מופיעות בחוזה אותו אני מפרסם באתר :

- דברים שחשוב לדעת בחתימה על חוזה שכירות- טיפים לבעל הבית • חשוב לבדוק את זהות השוכרים, עיסוקם ויכולותיהם הכלכליות. • לבקש שיוצגו תלושי שכר אם הוא שכיר או אישור מרוא"ח אם הוא עצמאי. • לעמוד על כך שחשבונות הארנונה, החשמל, הטלפון והגז יועברו על שמם של השוכרים, כדי למנוע מצב שאם לא ישולמו החשבונות יפנו אותם גופים לשוכרים ולא אליכם, בעלי הדירות. • לקבוע נקודת זמן שבה תוכלו לפנות לשוכרים בבקשה לפנות את הנכס במקרה של מכירה או מסיבה אחרת. • לוודא שיש סעיף שאתם יכולים למכור את הדירה בלי לפגוע בזכויות השוכר להשאר בדירה.

* לוודא בחוזה שהדייר אינו דייר מוגן • לבקש לקבל שיקים לפקודת חברת החשמל, הגז והעירייה כדי שתוכלו לשלם את הדברים במידה והשוכר לא ישלם. • לבקש ערבות בנקאית להבטחת התשלומים ואם לא אפשרי שטר בטחון בחתימת שני ערבים טובים – שהם ערבים בעלי יכולות כלכליות

חשוב ורצוי להעזר בחושים שלכם בנוסף לכל הבדיקות שהמלצתי עליהן כדי לוודא שהשוכר אכן אדם ישר והגון



פרק ג' משא ומתן מול השוכר

אתה הוא בעל הנכס ובעל האינטרס לקבל את השוכר הטוב ביותר שתוכל למצוא , כמובן שעדיף שוכר שמשלם את שכר הדירה הגבוהה ביותר שתוכל לקבל כנראה שתצטרך להתפשר במידה מסוימת, השוכרים כיום בודקים מספר דירות לפני החלטה ומתייעצים כדי למצוא את העסקה הטובה ביותר - בעסקה זו קיים ניגוד אינטרסים בינך בתור בעל הדירה אל מול השוכר הפוטנציאלי והינכם צריכים להגיע להבנות בכדי לממש את העסקה בצורה ששניכם תהיו מרוצים.


ישנם מספר נקודות חשובות שחשוב להבין בתהליך הזה:

  1. בהליך המשא ומתן יקבע שכר הדירה לשנה הקרובה ולתקופת האופציה אם תהיה כזו - כמובן שאופציה היינה הטבה לטובת השוכר ואינה צריכה להינתן באופן אוטומטי אלא רק כחלק מהמשא ומתן אם בכלל. ניתן לקבוע שהאופציה תהיה מוגדרת בעליה מוסכמת של שכר הדירה וגם בשביעות רצון בעל הנכס לאחר השנה הראשונה באם התקיימו כל הסעיפים בחוזה השכירות

  2. תקופת השכירות האם החוזה מתחדש כל שנה או שנתיים או יותר?

  3. תנאי התשלום עבור השכירות והצמדתם או אי הצמדתם למדד לאורך התקופה

  4. מהם הביטחונות אשר מחויב השוכר לתת לכם? ישנם בטחונות שעולים כסף כמו ערבות בנקאית אוטונומית וישנם ערבויות ללא עלות אך פחות חזקות.


המלצתי היא להגיע להבנות ראשוניות בעל פה על הנושאים המרכזיים כגון דמי השכירות ותקופת השכירות + בטחונות ובעת שליחת טיוטת החוזה לשלוח אותו עם\בלי האופציה והתנאים שלה. כמו כן חשוב לנהל את המשא ומתן בצורה מכבדת ולהבין את רצונות השוכר הפוטנציאלי מראש כדי לחסוך עריכת טיוטות רבות של חוזה השכירות.


אזהרה מניסיון אישי - שוכר שאין לו שום בעיות עם הדרישות שהצבת למרות שבדרך כלל הם נחשבות נוקשות עלול להתגלות לאחר מקרה כנוכל גדול. נדרשות לבצע את כל הבדיקות אשר רשמתי במדריך זה ובנוסף לעולם לא להסכים לקחת מזומן מאנשים אלו


המלצות נוספות - באם השוכר רוצה לשריין את הדירה מומלץ לא לחתום על זיכרון דברים אלא ניתן לקבל דמי מקדמה בגובה שבוע שכירות אשר ישמשו כ"דמי רצינות" ויקוזזו לאחר מכן מהשכירות החודשית ואתם להיו זכאים לחלט את הסכום אם השוכר יחזור בו.


חתימה על חוזה שכירות :

לאחר מאמצים רבים מצאתם את השוכר העתידי וסיכמתם איתו את התנאים ועקרונות השכירות , כעת הנכם לפני השלב בו תעגנו את הסיכומים שהגעתם אליהם בחוזה שכירות רשום ומוסדר.


היכן מוצאים חוזה שכירות ראוי? כמובן שישנם מספר אפשרויות ואפילו חינמיות כגון לקנות חוזה מחנות ספרים או להוריד חוזה סטנדרטי מהאינטרנט. האופציות בעצם מתחלקות ל3 מהזול ליקר מהמסוכן לבטוח :

  1. הורדה של חוזה סטנדרטי בחינם

  2. קנייה של חוזה שכירות חזק לטובת המשכיר בעלות זניחה והתאמתו לכם ----> כאן

  3. עריכת חוזה מותאם אצל משרד עורך דין בעלות מאות שקלים


במידה ואתם טיפוסים אשר נוהגים לקחת סיכונים ולהיות חשופים בעתיד הקרוב למפגעים ותביעות מצד השוכרים העתידיים שלכם כנראה שהחוזה החינמי בשבילכם


האופציה השנייה היא האופציה המומלצת ומשלבת חוזה חזק בעלות נמוכה :

מטרת חוזה השכירות היא הסדרת הנושאים השונים הקשורים במסירת הנכס שלנו לאדם אחר ולכן אין צורך להסביר כמה חשוב שיהיה בידנו חוזה שכירות טוב המתייחס לכל אותם נושאים העלולים להשתבש ומפרט את דרך הטיפול בכל אחת מנקודות אלה.

ברשת ניתן להוריד חוזים שונים, אך מניסיוני עולה כי במרבית המקרים מדובר בחוזים כלליים ביותר, שאינם מכסים את כל הנקודות החשובות.


הסכם השכירות שלנו הינו הסכם שכירות המפורט. כולל התייחסות לנושאים הבאים: תקופת השכירות, דמי השכירות, תשלומים נוספים ואופן תשלומם, אחור בתשלום, אופציה, אחזקת הנכס, , פינוי, ערבויות ובטחונות, העברת זכויות, זכויות כניסה למושכר תוך כדי ולקראת סיום תקופת השכירות וכן סעיפים כלליים אחרים אשר עלולים וגרמו בעבר למחלוקות - הסכם זה נכתב לאחר הרבה שנות נסיון בהשכרת דירות ואתם מקבלים אותו מוכן


במידה והנכם מעוניינים להוציא מאות שקלים אך להיות בטוחים ברמה גבוהה מאוד אתם יכולים לשכור את עזרתו של עורך דין המתמחה בנדל"ן אשר יתאים לכם חוזה שכירות לנכס ולעסקה שלכם.



סעיפי חוזה חשובים :

בשלב זה במידה והנך עובד עם עורך דין העבר אליו את רשימת התנאים והמוסכמות אשר הגעת אליהם יחד עם השוכר ודאג לקבל טיוטה ראשונה לחוזה השכירות. מומלץ להיות זה שמכתיב את החוזה ולא לקבל טיוטה מהשוכר מכיוון שזהו מתכון לעסקה גרועה ואו עלול לגרום לפיצוץ העסקה כולה.

ניתן להוריד מהאתר שלי את טיוטת החוזה החזק מכאן ----> לחץ כאן ולהיעזר בו כדי להכין את החוזה הסופי המכיל את ההסכמות עם הדייר.

שים לב לנושאים הבאים :

1) כסף ותשלומים – שים לב לאופן גביית התשלומים כיום הכי נפוץ לגבות שיקים, הגבייה הכי מומלצת מבחינתך היא גבייה ב11 שיקים כאשר התשלום הראשון מכיל את חודשים 1 ו12 במידה והחוזה לשנה. באופן זה אתה מבטח את עצמך ודואג שגם במידה והדייר יעזוב לפני יש אצלך עודף של חודש. כמובן שניתן לחלק גם ל12 תשלומים. ישנם עוד דרכי תשלום בכרטיס אשראי ובמזומן שאיני ממליץ ואף מציע להימנע לחלוטין מקבלת מזומן

2) אחריות לתחזוקת ותיקוני הנכס – כיום מקובל שהדייר אחראי לתחזוקת הדירה במהלך תקופת השכירות למעט בלאי משימוש רגיל וסביר בדירה. בלאי הינו מונח מאוד אפור ולא מוגדר ולכן שימוש בחוזה השומר עליכם המפרט את מרבית המוסכמות והתנאים יעזור לכם גם במניעת וויכוחים וגם בחיסכון כספי והגדלת התשואה, בחוזה חזק יפורטו למשל שהאחריות על תיקון המזגן או החלפת גז יחולו על השוכר אך זו רק דוגמה אחת מיני רבות אשר מכוסות בחוזה המומלץ שלי.

מומלץ לערוך עם הדייר הנכנס פרוטוקול תיקונים אשר שני הצדדים חותמים עליו ובסופו הדייר מקבל אחריות על הדירה. למרות כל זאת זכרו שהדייר משלם לכם המון כסף עבור השימוש בדירה והנכם מחויבים לאפשר לו דירה במצב טוב כדי שיהיה מרוצה ויתחזק אותה בכבוד.

3) אחריות כלפי צד ג' – חוזה חזק מפרט שהאחריות לביטוח הדירה (לא מבנה) כלפי צד ג' חלה על הדייר

4) בטחונות – אחד הנושאים החשובים ביותר בחוזה אשר בדרך כלל מוסכם בעל פה עוד לפני החתימה. זכרו אשר אתם מעבירים את הזכות לאדם אשר אתם אינכם מכירים להשתמש בנכס שלכם שעולה לפחות כמה מאות אלפי שקלים. בנוסף לפיצוי החודשי של דמי השכירות יש את נושא הביטחונות אשר אמורים לבטח אותכם במקרים של אי תשלום דמי השכירות , נזקים לדירה , אי תשלום מיסים ועוד ועוד. ישנם מספר סוגי ערבויות חזקים יותר וחזקים פחות – כאלו שקשה יותר לממש וכאלו שקל יותר לממש. בעקרון מה שיותר קל לממש לבעל הבית עולה יותר כסף לשוכר... אשתדל לפרט בקצרה לגבי כל סוג של בטוחה.

ערבות בנקאית אוטונומית – נחשבת לבטוחה הטובה ביותר מצד משכיר הדירה ומאפשרת למשכיר לפרוע את הערבות במידה והחוזה הופר הפרה יסודית. היא ניתנת למימוש רק על ידי הודעה לבנק וזהו התנאי היחיד כלומר חוץ מהודעה לבנק לא נדרש שום תהליך מיוחד - בטוחה זו הינה יקרה לשוכר (תלוי בנק) ובמידה והצלחתם להגיע עם השוכר להסכמה על ערובה זו בגובה 3 משכורות דאגו שהתוקף שלה יהיה לאחר תום תקופת השכירות.

פקדון כספי – דרך נוספת להבטיח את דמי השכירות הינה לקבל פיקדון כספי מהשוכר ללא קשר לדמי השכירות או כתשלום עבור חודש 12 מראש (פחות חזק) אם הפקדון אינו קשור לדמי השכירות קבעו אותו על סכום של כ3-4 דמי שכירות אשר יושבו לשוכר בתום התקופה.

שטר חוב – זהו המכשיר הכי נפוץ בעולם ההשכרה רכשו כאן ב20 ש"ח שטר חוב חזק – משמעותו התחייבות של עושה השטר כלומר השוכר לשלם את הסכום הנקוב בשטר למשכיר – מומלץ שהסכום יהיה בגובה 3-4 חודשי שכירות. במידה ותצטרכו לממש את השטר ניתן להגיע איתו ללשכת ההוצאה לפועל אך הדייר יכול להגיש התנגדות. בשטר חוב באתר שלי ישנה "ערבות אוואל" – משמעותה שמבחינתכם ניתן לתבוע את הערב החותם על הערבות ללא תביעת השוכר במידה ופשט רגל וכו'

שיקים לביטחון – דאגו לקחת שיקים אישיים מהשוכר 1 בגובה 5-6 חודשי שכירות כבטוחה ושיקים לרשויות המקומיות כלומר לפקודת וועד הבית , חברת חשמל , חברת הגז, העירייה ותאגיד המים המקומי את שיקים אלו ניתן להשאיר ריקים ללא סכום ותשתמשו בהם רק במידה והשוכר לא יסדיר במהלך השכירות ועד תומה את תשלומיו לרשויות.

ערבים - אדם מצד ג' אשר יתחייב לפצות אותכם במידה ויהיו בעיות של תשלומים או נזקים לדירה עם השוכר אשר לא קיים את התחייבויותיו. רצוי לבדוק את הערבים לפי המדריך שלי בהתחלה כדי לדעת שבמידת הצורך תוכלו לגבות מהם את הכספים. בקשו צילום תעודת זהות ואו תלושי משכורת כדי לדעת ממה הם מתפרנסים, בחוזה המומלץ שלי יש סעיף לחתימת הערב.

לסיכום דרשו מהשוכר הפוטנציאלי מספר סוגי ערבות וככל שיהיו יותר חזקים ומספר ערבים גדול יותר אתם תהיו יותר מוגנים ופחות חשופים לבעיות. השילובים המקובלים בדרך כלל הם שיקים לביטחון , שטר חוב חזק, ערב או שניים על השטר חוב, ושיק לביטחון בגובה 4-5 חודשי שכירות.

לא לתת מפתחות לדירה לפני שקיבלתם את כל המסמכים ואו השיקים שדרשתם! זכרו שהנוכלים הגדולים ביותר ינסו לקבל ממכם מפתחות לפני שיעבירו אליכם כל מסמך!

דאגו להיות קשובים לפניות השוכר במקרים של תקלות בדירה וזכרו ששוכר מרוצה ימשיך להתגורר בדירה ולדאוג לה. בדרך כלל ההוצאות הגדולות ביותר הנן כאשר ישנם חילופי דיירים. דאגו לו ולעצמכם.



מצורף לינק לכתבה שפורסמה לאחרונה במאקו בשם "שוכרים מהגהינום" מומלץ לראות את הפרק כדי שתדעו לאילו צרות ניתן להיכנס אם לא נזהרים ומבצעים את כל הבדיקות וההליך בצורה תקינה





כל המידע אשר נכתב במדריך זה הינו בגדר מידע כללי ונכון למועד כתיבתו ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני

Comentarios


לכל שאלה או לתשלום עבור חוזה  בהעברה בנקאית \ BIT על ידי השארת הפרטים כאן:

Thanks for submitting!

bottom of page